Internet és tudatmódosulás. Valóban ezt akarod magadnak?

Olvasol az Interneten mindenféle blogokat és írásokat, videókat nézel, s közben egy cseppet sem gondolsz bele, hogy annak a szónak a tartalma, hogy „HITELESSÉG” már lassan elvész a szürkületben. Abban a szürkeségben, mely az emberek agyát fertőzi a mindennapokban, az Internetes tartalmaknak köszönhetően. Olyan szinten formálható a tudatod, hogy el sem tudod képzelni! Észre sem veszed, és már is valaki más szemüvegén keresztül látod a világot, mindenről más lesz a véleményed, és elhiszel egy időre hajmeresztő dolgokat, s ebbe az egészbe előbb vagy utóbb lehet, hogy belefáradsz és belebetegszel. Felgyorsult világunkban nem ellenőrizheted, hogy mennyire képzett szakember, milyen élettapasztalattal rendelkező személy az, akinek az írását olvasod, vagy videóját nézed. Belekerülsz a negatív áramlásba és nagyon gyorsan a tömeghisztéria szereplője leszel Te magad is. Olvasol blogokat, nézel videókat, ezért: megutálsz színésznőket, műsorokat. Elítélsz közszereplőket, annak ellenére, hogy nem is ismered őket személyesen és fogalmad sincs, hogy valós-e róluk az állítás. Rajongója leszel eseményeknek, miközben nem tudod, mi folyik ott. S a kedvenceim lényegei: ’csak vizualizálnod kell és az lesz Veled’, ’bármit elképzelhetsz, és azt megvalósítod’, ’Neked is sikerülhet, csak akarnod kell’, ’át kell csak programoznod a gondolkodásod a pénzről és akkor sok lesz’, ’tiéd a világ és minden lehetsz’ stb., stb. S kedvenceim stílusa pedig az erőszakos módszeréről híressé vált pszichiátert idéző, napjainkra egy önálló nevelő célzatú megszólító technika. ...

A lényeg: lelkesen beleveted magad az információ felvételébe, megpróbálsz vele azonosulni, hírlevél és blog olvasó leszel, videókat lesel, s azt gondolod, hogy igen: ezzel változtatom meg az életem! S igen, milyen szemétláda az a politikus, mert ezt tette. S igen, mennyire ostoba az a színésznő valóban, mert így él. S észre sem vetted már nem is a saját gondolataid szerint gondolkodsz, illetve hamarosan igen, mert azonosulsz az orrodnál fogva vezetőddel: a tömeg – véleménnyel vagy indikáló tartalommal. …  

Aztán pár hónap múlva jön a fekete leves. Nem lettél gazdag. Nem lettek barátaid. Nem találsz továbbra sem párt. Nem fogytál le. Nem sikerült a nyelvvizsgád. Nem keresel több pénzt. Nem vesz emberszámba a munkahelyen továbbra sem senki. Nem vagy boldog. Ismerőseid nem értenek egyet Veled, amikor a képviselőt szapulod. Stb., stb. S mindezt persze nem az Internet félrefutott, valósnak vélt butaságainak tudod be, hanem egyszerűen kudarcélményt készítesz magadnak ebből az egészből. Gyönyörű, jó nagy, habos-csokis, feldíszített kudarcélményt. Megállapítod magadban magadnak, hogy te egy lúzer vagy, mert bár a bloggerek, a bejegyzések, a hírlevelek azt állítják: Te simán megteheted, Te mégsem tetted. S érzed fáradt vagy, kimerült, nincs kihez szólnod, és elvesztetted a fonalat. S nem futni mész vagy sétálni a parkba; esetleg ásni a kertbe. Tudod miért nem? Mert az a sok szemét, ami „szembejött” Veled az Interneten az elmúlt évben, egy szót sem ejtett arról, hogy a valóság Te vagy és az, ahogy Te látod; hogy a levegő fontosabb mások irományainak olvasása helyett; hogy egyik – napról a másikra senki sem tudott változni (kivéve, akit halálból hoztak vissza); hogy barátaid akkor lesznek, ha személyesen találkozol emberekkel. S igen, pénzed sem csak attól lesz, mert elhiszed.  Szóval ahelyett, hogy emberek közé mennél leülsz újra a gép elé, és újabb információkat szedsz össze az Internetről, amik majd szintén sehova sem vezetnek, de ezt Te még nem látod be. Csak hiányzik a szennyezett információ. Bár függőségbe még nem kerültél, az ördögi körben már benne vagy! Na ezt nem engedheted meg magadnak, mert ez nem teheted meg magaddal!

Szükséges, hogy legyen alázatod a sorsoddal szemben is, igen, nem fog minden az öledbe pottyanni! De a történeted legalább felét Te írod, s nemmindegy hogyan!

Szóval mások feje helyett menj a saját szíved és eszed után! Menj olyan helyekre, ahol Te dolgozol magadon, és emberek között vagy! Iratkozz be egy nyelvtanfolyamra, vagy vállalj önkéntes munkát! Menj el egy festészeti szemináriumra, vagy varró tanfolyamra! Vagy egy önismereti tréningre. Vagy csak sétálni a tóhoz! Mindegy mit csinálsz, csak az Te legyél. Ne mások szövege!

S ne olvass hülye blogokat.

Ezt se!!!

Mit keresel még itt?