Új Élet, Új Évezred. - 2020 - Kezdődik az Aranykor.

    Az elmúlt ezer évben az emberiség önnön kollektív fejlődését fizikai síkra terelte. (Ld. előző bejegyzés) Gyáriasodás, technológiai fejlődés, pénz, tőzsde, gazdasági folyamatok, globalizáció, információ robbanás voltak a fő csapásvonalak. Bár cél nem volt, csak maga az út és a haladás, eredményül született egy a természetet pusztító, agresszív, intoleráns, egyéni érdekeket előtérbe helyező, pénzközpontú, kizsákmányoló, túlfogyasztó, kollektív érdekeket elnyomó, önmagából kifordult és félrevezetett fogyasztói társadalom. Nyilvánvaló, hogy ez a folyamat már nem vezet sehova. Nem is vezethet, mert az emberiség új élete nyílik meg. (Aranykornak hívják, ha szárnyal a tőzsde, aranykor egy ország életében, ha pénzügyileg jól teljesítő éveket él meg. De az ARANYKOR NEM EZ!)

     2020 a dátum, amikor elkezdődik az emberiség következő ezer éve, amikor a fizikai síkon való fejlődést át kell vennie a szellemi fejlődésnek. Az ARANYKOR ugyanis a kollektív szeretet, a szabadság és a béke kora. ARANYKOR = KOLLEKTíV FEJLŐDÉS, KOLLEKTíV ÉRDEKEK, HOLISZTIKUS FILOZÓFIA.  Sokan még spirituális félrevezetésnek hívják, ha valaki a szellemi fejlődésről beszél, sokan még elutasítók és tagadók. De ne felejtsük el, hogy test- szellem -lélek hármasa az ember, és test –szellem – lélek az ember hármasa! Elkezdődik az a teljes energetikai átalakulás, amely egy bolygó és a rajta élő élőlények létezését dönti el. Ez kollektív vállalás volt: az emberiség önnön fejlődését szellemi síkra tereli. Nem lesz egyszerű az út, ennek a fejlődésnek is lesznek mélypontjai, hiszen az ember fizikai valójában röghöz kötött. Ragaszkodni fog a pénzhez, a hatalomhoz, az anyagi javakhoz, a feldolgozott élelmiszerhez, az eldobható műanyaghoz, mert ebben nevelkedett és azt hiszi, hogy az neki jó. Tudatlanul tőzsdézik tovább, veszi az új autót, eszi a műanyag ételt, mert még nem jutott el arra szintre, hogy elhiggye: önmagát pusztítja. De gond talán azért nem lesz, mert vagy így vagy úgy, de a rendszer össze fog dőlni. Teljes mértékben átalakul a gazdaság, az emberek megcsömörlenek az egzisztenciális félelmeiktől, a függőségtől, az anyagi javak luxus halmazától, elutasítják a globális gazdasági érdekeket, ELENGEDIK félrevezetett életüket, és egy normális, természethez visszataláló, túlzásoktól mentes, eredendően emberi léptékű és ritmusú életet alkotnak maguknak. Vállalatok dőlnek össze, iparok alakulnak át. Aki fejlődik, az halad, aki nem, az a másik oldalt képviseli majd, de azok létjogosultsága önmagában megkérdőjeleződik. A szellemi fejlődés így mutatkozik majd meg fizikai síkon.  

Az emberiség másfél százaléka jutott el jelenleg arra a szintre, hogy az aranykorban hirdető legyen. Hirdetőnek nevezem azokat, akik életmódjukkal, energetikai emelkedésükkel olyan szinten hatnak ki környezetükre, hogy önnön generáló folyamatban átalakul szellemi szinten a mikrokörnyezet. Ne feledd, ha Te változol, akkor a környezeted is változik! Minden energia. Az individuum, az egyén ha befelé figyel, elcsendesedik, - akár reggeli rituálé (pl. kávé szürcsölésekor  elmélázás) közben, akár meditál, vagy jógázik, vagy csak csukott szemmel pihen -, akkor a létezés lényegi kvalitását, értelmét, igazi létjogosultságát keresi magában és találja majd egyszer meg; és azonosulni fog vele. (Egy - egy mélázás után biztos volt veled már olyan, hogy magadhoz tértél és azt mondtad: „na, mostantól másképp csinálom”) A folyamatban energetikai szintje emelkedik, tisztulni kezd (betegség tünettel jönnek felszínre a szellemi – energetikai szennyek), és ez a megváltozott energia kihat a környezetére. Átalakul környezete, változik, energia szintje emelkedik. Mások is követni kezdik az új szemléletet és gyakorlatot. Ha sok mikrokörnyezet átalakul, akkor a fejlődés önbeteljesítő és visszafordíthatatlan. Összeérnek az energia gyűrűk, és a kollektív tudattalan energiafelhője növekszik. Ez a kollektív változás, fizikai síkon életmód-átalakulásban jelenik meg.

Elutasítod a feldolgozott élelmiszert, őstermelőktől vásárolsz, helyi piacra jársz, szeretetteljes támasza vagy barátaidnak, műveled a földed, adományozol és adakozol fogyasztási cikkeket (nem pénzt!), ételt adsz valakiknek, átadod a helyed a buszon, sokat jársz természetbe, foglalkozol belső lelki egyensúlyoddal, elcsendesedsz többször egy héten, kizsákmányoló munkahelyed helyett olyan pénzkereseti megoldást keresel, mely mellett több idő jut szeretteidre: gyermekeidre, szüleidre, barátaidra, szomszédokra, kertedre, állataidra, virágaidra, növényeidre, környezetedre…  - akkor Te már hírnök vagy és a 2020-tól induló Aranykor gyermeke. Akkor különösen, ha mindezt tudatosan teszed. 

Az egyéni érdekek, a klisék és külsőségek évezredét felváltja a belső értékek és a kollektív maradandó értékek felszínre törése.

Boldog Új Év(ezred)et Kívánok!